aboutus-ico

ЗА НАС

За фирмата

AIR KONA предлага всекидневен автобусен транспорт България - Австрия.

„ЕР КОНА” ЕООД (AIR KONA) е създадена през 1991 година с цел обслужване и транспортиране на пътници между България и Австрия. Същата година фирмата сключва договор за превоз с две от най-големите транспортни и туристически фирми в Австрия: Blaguss Reisen и Austratrans.

AIR KONA притежава лиценз №0004 на Европейската общност за извършване на международен автобусен превоз на пътници и е една от първите фирми с такова разрешително.

Около 15 години фирмата ни е единствената обслужваща международна автобусна линия между България и Австрия.

След години всекидневни курсове между София и Виена и натрупан богат опит, в края на 90-те години дружеството пуска в действие международни автобусни линии и до други градове в Австрия: Линц, Грац, Залцбург.
AIR KONA разширява полето на своята дейност и в Италия, като нейни автобуси почват да пътуват регулярно до: Триест, Местре, Болоня и Флоренция. През 2009 година фирма AIR KONA заслужено си извоюва наградата "Най-добра автобусна фирма за международни превози" на реномираното списание "Автобуси и микробуси". Във фирмата работят 40 квалифицирани служители (обслужващ и администаративен персонал, шофьори и механици) с дългогодишен стаж в областа на автобусния транспорт.

AIR KONA разполага с 20 нови автобуса и един минибус, както и със собствена гаражна и сервизна база. - повече за това прочетете тук.